Ontdek de positieve kant van dyslexie en andere “labels”.

Iedereen is anders, iedereen leert anders en heeft sterke en zwakke kanten. Toch leven we in een maatschappij met leerstoornissen zoals dyslexie en dyscalculie en labels zoals AD(H)D, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid. Afwijkingen van een soort normaal of standaard die we hanteren in onze maatschappij. Hoewel het vaak fijn is om te weten ‘wat je hebt’, kan de nadruk nog weleens liggen op hetgeen wat niet goed gaat en hoe je dat kan verbeteren of hoe je daarmee om moet gaan. Behulpzaam, maar niet als dat het enige is wat wordt gedaan, want het kan stress en faalangst in de hand werken. En stress en faalangst dat zijn echte belemmeringen voor de ontwikkeling van jong en oud. Bovendien door de nadruk te leggen op het verbeteren van je zwakke kanten word je niet gelukkiger.

Mijn visie

Mijn visie is dat mensen met dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid een manier van informatieverwerking hebben waar ons schoolsysteem en de maatschappij helaas nog niet genoeg op inspeelt.

Dit leidt vaak tot negatieve leerervaringen, omdat je als kind haarfijn in de gaten hebt wat de verwachtingen zijn en wanneer je het goed doet. Daarbij zie je als kind heel goed dat je daar zelf moeite mee hebt, terwijl andere leeftijdsgenoten succes hebben. Deze leerervaringen werken faalangst en stress in de hand. Hier kun je ook als volwassene ook nog last van hebben, ook al is de schooltijd al lang voorbij.

Door stress of faalangst kan je geblokkeerd raken, compensatiegedrag van hard werken, of juist vermijden kan gaan vertonen, niet lekker in je vel zitten, fysieke klachten hebben zoals buikpijn of negatieve gedachtes hebben zoals ‘laat maar het heeft toch geen zin’.

Zoals Martin Seligman, grondlegger van de positieve psychologie zei:

 “Curing the negatives does not produce the positives”.

Kortom om je goed te voelen, om meer plezier te hebben op school of in je werk of om mensen succesvol te begeleiden die hiermee kampen is het van belang dat het andere verhaal wordt verteld. Het verhaal waarin de positieve kanten van dyslexie en andere labels belicht worden. Zodat er een totaalbeeld kan worden gevormd en er meer plezier en geluk kan worden ervaren.

Daarnaast is het belangrijk om de opgedane negatieve leerervaringen en bijkomende stress te verwerken en achter je te laten. Dan ontstaat er ruimte om een positief zelfbeeld te ontwikkelen en met zelfvertrouwen het leven te staan.

Faalangst kan je o.a. herkennen aan:

• Niet durven uitspreken
• Perfectionisme
• Black-out bij testen of beoordelingen
• Bang om door de mand te vallen
• Gevoel iets te moeten verbergen
• Uitstelgedrag
• Hard oordelen over jezelf en anderen

Herken je dit?

En wil je op een effectieve manier van deze klachten af, zodat je rust, kracht en vrijheid kan ervaren? Wil je vaardigheden aanleren die bij je passen? Zodat je werk, studie of school makkelijker gaat en met meer sucess? Hier is wat aan te doen.

Professional?

Herken jij dit als professional bij de mensen met wie je werkt? En wil jij  weten hoe jij anderen hierin effectief kan begeleiden? Ik help je graag verder.

Maak een afspraak

Voor welk programma kies jij?

Met het programma Effectief in studie & werk ontdek je welke sterke kanten bij jouw horen, krijg je een duidelijker beeld van jouw leuke zelf en leer je praktische handvatten die voor jou werken. Op deze manier voel jij krachtiger en meer ontspannen waardoor je jouw werk en studie makkelijker en met goed resultaat kunt doen. 

Je voelt je mondiger en sterker, en meer je unieke natuurlijke zelf.

Aanbod

Heb jij behoefte aan persoonlijk begeleiding voor je zelf of jouw kind? Dan is individuele coaching voor jou. Ben je geïnteresseerd als ouder, werk je in het onderwijs, ben je orthopedagoog logopedist, of werk je op een andere manier professioneel met mensen met dyslexie, AD(H)D dyscalculie, hoogbegaafdheid of hooggevoeligheid. Bekijk dan het aanbod voor professionals en geïnteresseerden.  

Professionals & geïnteresseerden

Je wilt meer kennis en inzichten op doen voor jezelf, jouw kind of omdat je met mensen werkt met dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid. Ik bied verschillende mogelijkheden:

Een goede manier om snel meer te weten te komen.
Opleiding snellezen
Leer hoe je zelf een training snellezen kan geven

Interesse? Neem contact op.

Contact
Meer info & kosten
 • Online presentatie om nieuwe inzichten op te doen en vragen te stellen.
 • Op een leuke manier vrijblijvend kennis maken.
 • De presentatie wordt via Zoom gegeven.

Kosten: € 10, – (incl. Btw)

Individuele coaching & EFT

Je wilt werken aan je zelfvertrouwen en af van de onzekerheid en/of stress die je kan ervaren.
Je wilt op een effectieve manier af van je faalangst en meer rust, kracht en plezier ervaren.
Je wilt specifieke methodes leren die jouw schrijven/lezen/plannen & organiseren verbeteren.
Contact
Meer info & kosten
 • Intakegesprek om de hulpvraag goed in kaart te brengen
 • Persoonlijke coaching sessies & EFT behandelingen
 • Persoonlijke coaching sessies 
 • Ik zoom in op wat bij jouw meer aandacht vraagt.
 • Mogelijkheid om online te doen.
 • Duur 1.5 uur
 • Kosten € 115,- 
 • Betaalt je werkgever? Vraag een offerte op. 

Over de coaching

Tijdens de coaching krijg je inzicht in je eigen manier van denken. Dat het brein bij dyslexie, ADHD, ADD, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid anders gestructureerd is met sterke en zwakke kanten. En hoe je vanuit je sterke kanten vaardigheden kan leren die bij je passen. Faalangst en stress kan ik effectief behandelen met EFT (Emotional Freedom Techniques). EFT is een eenvoudige en effectieve bewezen methode om stress te verminderen en ontspanning te bevorderen.

Daarna ontstaat er ruimte om handvatten of leer strategieën aan te leren die bij je denkstijl passen. We kunnen onder andere werken aan:

 • Snellezen
 • Effectief leren schrijven
 • Effective communicatie zodat andere je begrijpen
 • Plannen vanuit overzicht
 • Focus en concentratie

Door de coaching krijg je automatisch meer zich op je sterke kanten en  hoe je deze kan inzetten. Kortom je gaat leven en werken op je eigen manier, waar je je goe bij voelt en op durft te vertrouwen.

Contact

Wil je meer informatie? Of wat ik voor je kan doen?

Mail naar: info@buroblooming.nl of bel: 06 16 58 00 44

Neem contact op

Agenda

Data webinar

Op dit moment is er geen webinar gepland.

Recensies